Masarykova univerzita v Brně

Žerotínovo nám. 9

601 77 Brno

http://www.muni.cz

Tisková zpráva 14.4.2004

Univerzitní kampus Bohunice – tisková zpráva

 

 

Masarykova univerzita v Brně pokračuje v intenzivní přípravě výstavby Univerzitního kampusu Bohunice, nového vysokoškolského areálu budovaného v sousedství Fakultní nemocnice Bohunice pro Lékařskou fakultu, Fakultu sportovních studií a část Fakulty přírodovědecké.

 

Pro první fázi výstavby – stavbu Integrovaných laboratoří biomedicínských technologií (ILBIT) – byly v prvním čtvrtletí 2004 v souladu s vydaným správním rozhodnutím vykáceny porosty bránící výstavbě a provedeny demolice objektů bývalého zařízení staveniště Fakultní nemocnice nacházejících se v prostoru výstavby ILBIT. Masarykova univerzita získala souhlas Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se zadáním realizace stavby ILBIT a na jeho základě předala - ve spolupráci s manažerem projektu společností Bovis Lend Lease - nabízejícím, kteří postoupili z předkvalifikace, zadávací dokumentaci. Ke zpracování  nabídek byly vyzvány společnosti

 

  • IMOS Brno, a. s.
  • Metrostav, a. s., Praha
  • Skanska, a. s., Praha
  • UNISTAV, a. s., Brno
  • ŽS Brno, a. s., společně s OBRASCON HUARTE, S. A., Madrid

 

Předání nabídek Masarykově univerzitě se uskuteční 29. dubna 2004. Nabídky budou posuzovány a hodnoceny komisí jmenovanou vládou České republiky. Podpis smlouvy o dílo se předpokládá v červnu. V rámci stavby ILBIT budou vybudovány první čtyři pavilony kampusu, uvedení těchto pavilonů do užívání je plánováno na jaro 2005.

 

Souběžně s pracemi na projektové a inženýrské přípravě ILBIT vede generální projektant  akciová společnost A PLUS Brno práce na územním řízení zbývajících částí školské části kampusu – Akademického výukového a výzkumného areálu (AVVA). Návrh na vydání rozhodnutí o umístění této stavby byl podán v prosinci 2003. Probíhá projednání dokumentace pro územní řízení s dotčenými subjekty, vydání rozhodnutí o umístění stavby se předpokládá v květnu 2004. Výstavba Akademického výukového a výzkumného areálu by měla být zahájena tzv. Modrou etapou (dalších 7 pavilonů UKB + informační centrum + inženýrské sítě) na jaře příštího roku, práce na dokumentaci pro stavební povolení této etapy již byly zahájeny. Uvedení Modré etapy AVVA do provozu se stejně jako zbývajících objektů AVVA předpokládá v roce 2006.

 

Podrobnější informace o projektu včetně informací o průběhu obchodní veřejné soutěže na generální dodávku ILBIT naleznete na www.kampus-brno.cz.

 

Kontakt:

Ing. Jiří Richter, UKB MU

tel.: 549 49 6898

e-mail: richter@rect.muni.cz